Verdeelde wortels

In december 2015 heb ik een bloem-/auralezing laten doen door bewustzijnscoach Fleur Olde Heuvelt. Ik wil je graag meenemen in deze ervaring..

Voordat ik begin, vind ik het fijn je kort te vertellen wat er gebeurt tijdens zo’n sessie. Bloemlezen gaat geheel intuïtief en er wordt afgestemd op mijn energie. Fleur tekent een bloem die kenmerkend is voor de manier waarop ik in het leven sta. Ook geeft deze bloem aan hoe het met mijn wortels gesteld is. Na het ‘lezen’ van de bloem kijkt Fleur naar mijn aura en mijn fysieke gesteldheid.

Op het moment dat Fleur afstemde op mijn energie, ervaarde zij direct een enorme rust en kalmte bij mij. Dit deed mij eigenlijk heel erg goed. Ik heb namelijk jarenlang enorme onrust ervaren in mezelf en nu voel ik RUST! Dit heb ik de afgelopen maanden zelf óók gevoeld en teruggekregen van mijn omgeving.

Licht, kalm en vredig

Tijdens het bloemlezen kwam de steel als eerste binnen. Deze had een boogje en was lichtgroen. Deze boog kenmerkt een tijdelijke uitstap van mijn eigenlijke pad. Het laatste deel van de steel groeit gewoon recht, dus inmiddels ben ik weer terug op mijn bedoelde pad.
De bloem stond op een goed gevoede grond en de wortels eromheen waren mooi verspreid: als een spin in een web om de bloem geworteld. Deze wortels en de goed gevoede grond sterken de bloei en groei van de witte bloem met gele stengels binnenin.
De bloem zelf stond niet helemaal open waardoor Fleur er niet in kon kijken. Het licht om de bloem was mooi en de omgeving was kalm en vredig.

Aura

Fleur heeft naar twee kringen van mijn aura gekeken:

  • de mentale kring (buitenste aura): Fleur noemt waarden die voor mij belangrijk zijn; veiligheid en toegankelijk, maar ook “zie mij voor wie ik ben”. Mijn kenmerkende kleur is heldergroen*.
  • de fysieke kring: Fleur noemt ook hier waarden die voor mij belangrijk zijn, namelijk; emotionaliteit, erkenning en gevoeligheid. Maar ook vrolijkheid. Ze ziet een heel lief aapje en vraagt mij wat ik met apen heb. Ik zeg haar twee jaar geleden een Orang Oetan geadopteerd te hebben. Nadat we hier samen even met verwondering naar gekeken hebben en ik het over de bewuste aap gehad heb, vervolgen we de sessie weer. Fleur richt zich opnieuw op mijn energie en begint ineens heel hard te lachen. Met haar handen maakt ze bewegingen zoals een Hawaïaanse danseres deze zou maken. Ze vertelt mij dat ik kan dansen door het leven. Als ik vrolijkheid toelaat. Ik heb geen moeite met het tonen van mijn zwaktes, maar ben hier wel selectief in. Wanneer ik vrolijkheid toelaat in het tonen van mijn emoties, zal ik dansend door het leven kunnen en kan ik zelfs mijn grootste lessen weerstaan. Mijn kenmerkende kleur hier is oranje**.

Bij het afstemmen van het fysieke stuk in mijn lichaam, richt Fleur zich op mijn darmen. Ze voelt veel zwaarte op mijn buik en wijst rechts onder haar borst naar een plek waar pijn zit. Ik geef aan dat dat klopt. Ze heeft het idee dat ik ergens mijn buik zo ontzettend van vol heb zitten, maar kan niet goed genoeg benoemen en voelen wat dat dan is. Ook ik kan dit nu nog niet plaatsen, maar weet wel dat het iets is wat mij al achtervolgt sinds mijn geboorte…. Fleur ervaart ook veel koude rillingen op haar rug, dit kan staan voor eventuele situaties uit een verder verleden, waar ik geen weet van heb.

Al met al heb ik deze bloemlezing als zeer bijzonder en positief ervaren. Op bijgaande foto zie je een door mij getekende bloem zoals ik denk dat Fleur deze gezien heeft.

*Heldergroen staat voor evenwicht en groei

**Oranje staat voor creativiteit, kracht en humor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *