Veel gestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden voor een les?:

Als je nog niet zeker bent of yoga iets voor jou is, kun je uiteraard altijd eerst een proefles ter waarde van €9,50 aanschaffen voor een les naar keuze. Wij begrijpen heel goed dat het lastig kiezen is welke vorm en frequentie bij jouw wensen past. Tijdens de workshop ‘maak kennis met yoga’ ervaar je diverse vormen van yoga door te doen en te voelen wat het voor jouw lichaam en geest doet.

Online reserveringssysteem Momoyoga:

Ben je nog geen lid van ons online reserveringssysteem, maak dan eerst een account aan en kies voor een betaalbewijs. Je ontvangt een welkomstmail met wachtwoord vanuit innervibez. Zodra ook de betaling binnen is, ontvang je een bevestiging per email en kun je je eigen lessen online boeken en beheren.

Ben je al lid van ons online reserveringssysteem Momoyoga, dan log je gewoon in en boek en beheer je heel eenvoudig online je yogales.

Waar dien ik rekening mee te houden als ik voor het eerst een les bijwoon?:

  • we vragen je zeker 10 minuten voor aanvang van een les aanwezig te zijn. Bij de locatie Utrecht CS vragen we je beneden (eventueel buiten voor de deur) te wachten totdat de yogadocente je een paar minuten voor de les oppikt.
  • drink voor en na de les voldoende water. Hierdoor voer je de afvalstoffen af die vrijkomen tijdens de les en zul je je beter voelen. Ook tijdens de les kun je wat water nuttigen, alleen niet in grote hoeveelheden.
  • kom bij de yang yogalessen het liefst met een lege maag. Het is het beste tot 2 uur voor de les geen maaltijd meer te nuttigen. Een lege maag geeft je de juiste concentratie die je nodig hebt.
  • draag geen parfum of geparfumeerde lotions. Ook het dragen van veel make up valt af te raden.
  • bedenk dat het bij yoga niet draait om competitie en prestatie, maar om wat je lichaam aan kan. Vandaar dat het van belang is goed te luisteren naar de signalen van je lichaam. Daag jezelf uit op het moment dat je voelt dat je meer kan, maar maak bij eventuele ongemakken tijdig gebruik van de opties of props (hulpmiddelen) die tijdens de les aangereikt worden. Bij pijn kom uit een houding. Meld blessures altijd van tevoren.

Wat breng ik het best mee tijdens de lessen?:

  • flesje water, neem kleine slokjes tijdens de les of als je jezelf wilt verwarmen, drink dan geen water tijdens de les, het dooft het vuur (de energie/warmte) in je lichaam
  • op alle locaties zijn matten en overige yoga benodigdheden aanwezig. Alle yoga spullen die gebruikt worden zijn te koop bij innervibez. Ben je geïnteresseerd in een van de yoga- matten, bolsters, kleding of lavendel oog- of meditatiekussens, geef dit dan aan bij de yogadocente. Zij geeft dit weer door en binnen twee werkdagen wordt er contact opgenomen
  • ondanks dat er yogadekens aanwezig zijn op alle locaties, kan het prettig zijn een vestje of trui mee te nemen.
  • ondanks dat sommige yogalessen op blote voeten gegeven worden, raad ik je aan warme sokken mee te nemen voor tijdens de savasana, de eindontspanning.

Tot hoever van tevoren kan ik mezelf opgeven voor een les?

Innervibez hanteert bewust per les een kleine groepsgrootte, omdat we graag persoonlijke aandacht en begeleiding geven voor je eigen verdieping. Wees er tijdig bij om een plek te reserveren! We vragen je 24 uur voor aanvang van een les aan te melden via ons eigen online reserveringssysteem.

Als je een maandabonnement afneemt, heb je sowieso altijd gegarandeerd een vaste plek op een lesmoment in de week als je graag verzekerd wil zijn van een vaste plek. Wel behoud je de flexibiliteit om diverse lessen te volgen. Dus ongeacht of je een rittenkaart of abonnement afneemt bij ons, je mag altijd alle lesvormen volgen.

Hoe groot zijn de groepen tijdens de lessen?

Innervibez streeft naar zoveel mogelijk persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens de lessen. Daarom zijn de groepen niet groter dan 12 deelnemers en aan de Savannahweg zijn de groepen niet groter dan 8 deelnemers.

Kan ik een les annuleren?

Tot 12 uur voor aanvang van de les kan een deelnemer de yogales annuleren. Als een les korter dan 12 uur wordt geannuleerd door de deelnemer, wordt deze afgetrokken van het tegoed. Restitutie is niet mogelijk. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het tijdig annuleren van een les; dit gebeurt online op dezelfde manier als een les gereserveerd wordt. Wordt een les geannuleerd binnen de gestelde annuleringstermijn, behoud de deelnemer het recht om de les in te halen in de komende 2 maanden. Is de les na de 12 uur geannuleerd, vervalt dit recht.

Tussentijds stopzetten:

Abonnementen kunnen éénmaal per drie maanden worden stilgezet. Houd er rekening mee dat dit zowel voor vakanties als voor eventuele blessures geldt. Vaker stilzetten is niet mogelijk en je bepaalt zelf hoe je deze mogelijkheid tot stilzetten van het abonnement inzet.

Ben ik verplicht iedere week mee te doen met een les?

Je bent niet verplicht iedere week mee te doen met een les, wel is het zo dat wanneer je al 1 uur per week aan yoga doet je de voordelen ervan ervaart in zowel je lichaam als geest. Met de aanschaf van een abonnement of rittenkaart ben je flexibel; wanneer je bijvoorbeeld de ene week geen les kunt volgen, kun je de week erop 2 lessen volgen om die van de week ervoor in te halen. Dit alles binnen de gestelde loopperiode van een rittenkaart of abonnement.

Bestaat er een zomer- /winterrooster?

In de vakantieperiodes behouden we zoveel mogelijk een normaal lesrooster, maar er kan sprake zijn van een vakantierooster, waardoor er tijdelijk minder lesaanbod is.

Vragen over de rittenkaart:

Hoe lang is mijn abonnement/rittenkaart geldig?

De geldigheidsduur van een abonnement/rittenkaart is afhankelijk van de keuze die je hebt gemaakt. Kijk voor de volledigheid op de tarievenpagina.

Kan iemand anders op mijn abonnement/rittenkaart lessen volgen?

Abonnementen en rittenkaarten zijn strikt persoonlijk en de ‘reserveringsnaam’ dient overeen te komen met de naam van de deelnemer aan de les. Bij overtreding kan € 151,00 euro in rekening worden gebracht (regeling diefstal).

Vragen over de gezondheid:

Ik ervaar gezondheidsproblemen/blessures, kan ik dan toch aan yoga doen?

In principe is yoga voor iedereen, van jong tot oud, van man tot vrouw. Mocht het nu zo zijn dat je al lange tijd kampt met gezondheidsproblemen, dan raden wij je aan eerst je huisarts te vragen of het oké is dat je meedoet aan yoga. Als je groen licht hebt van de arts dat je aan yoga mag doen, kun je meedoen. Het prettige van yoga is dat je luistert naar wat jouw lichaam aan kan, op jouw tempo en ademhaling en binnen de mogelijkheden van jouw kunnen. Ook krijg je tijdens de lessen opties aangereikt waardoor je zelf kunt kijken hoe ver je kunt komen in een houding. Het is van belang dat je voor de les aangeeft dat je een gezondheidsprobleem/blessure hebt, dan kan daar rekening mee gehouden worden en eventueel gericht opties gegeven worden. Innervibez kan niet aansprakelijk worden gesteld bij eventuele blessures die opgedaan worden tijdens de yogales of bij innervibez op locatie. 

Ik ben zwanger, kan ik deelnemen aan de yoga bij innervibez?

Er bestaan speciale zwangerschapsyogalessen, deze zijn het meest veilig omdat ze speciaal ontwikkeld zijn voor de zwangere vrouw. Meestal is ook de yogadocente speciaal opgeleid om de juiste begeleiding te bieden. Mocht je toch besluiten mee te doen met een van de andere vormen van yoga, anders dan zwangerschapsyoga, verloopt dit geheel op eigen risico.

Vragen over bedrijfsyoga:

Geef je ook yoga op locatie?

Zou je graag eens een aparte les willen reserveren voor jou en je collega’s of wil je dat innervibez eens een yogales komt verzorgen op locatie, bijvoorbeeld bij jullie in het bedrijf? Dan kun je hiervoor een aparte aanvraag doen via het reserveringsformulier op deze pagina. Innervibez streeft ernaar binnen twee werkdagen te reageren.

Wat is het fiscaal voordeel voor het bedrijf?

Werkgevers mogen tot 1,2 procent van de fiscale loonsom besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Bedrijfsyoga telt mee in deze forfaitaire ruimte van 1,2 procent. Werkgevers kunnen er voor kiezen om (een gedeelte van) de kosten van de bedrijfsyoga uit te ruilen met het brutoloon van de medewerkers, indien men hiervoor kiest is de regeling voor de werkgever geheel kostenneutraal.

De belastingdienst kan hierover meer toelichten dus het is raadzaam contact met hen op te nemen.

Heb je een vraag die hierboven niet beantwoord is, stuur dan een mail naar coaching@innervibez.nl. Binnen 2 werkdagen ontvang je een antwoord terug.