Je hoeft het niet alleen te doen

Innermoodz is ons verhaal. Een verhaal van ontmaskering, van niet weten naar weten, van onbewust naar bewust, van wanhoop naar hoop, duisternis naar licht. Het is bedoeld als bemoediging voor mensen die worstelen met stress, een burn-out of depressie, in conflict met zichzelf zijn of met hun omgeving.

Als dit op je pad komt dan moet je er wat mee. Deze serieuze boodschap is er om je een heel wijze les te leren. Het is een periode van volledig uit verbinding zijn, in de schaduw van je hart en ziel leven. Een ferme wake-up call, althans als je bereid bent deze onder ogen te komen.

Persoonlijke crisis

Wij kregen deze duidelijke boodschap. Door lange tijd uit verbinding te zijn, door dingen te doen die niet bij onze natuur passen, het leven te leiden waarvoor we niet bestemd zijn en onze ware aard te verloochenen en te maskeren. We worstelden helemaal alleen. Vroegen niet om hulp. Omdat we dat niet gewend waren en we niemand tot last wilden zijn. Ook omdat we dachten sterk genoeg te zijn. Maar dat was niet zo. Het liep helemaal fout. Ons leven stond op losse schroeven. We waren lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput en emotioneel verloren. Probeer jij ook tevergeefs alle ballen in je eentje hoog te houden?

Jezelf kwijtraken

Een goede partner, werknemer, moeder/vader, vriend of vriendin zijn….en ook nog je familie tevreden houden. Heel veel mensen doen wat wij ook deden: het anderen naar de zin maken. Op je tenen lopen, jezelf wegcijferen, je eigen behoeftes ondergeschikt maken aan die van anderen en denken dat je het allemaal wel aankunt. Je grenzen te laat of helemaal niet aangeven. Je vermoeidheid bagatelliseren: ‘Ach, iedereen heeft het druk en weinig tijd…’ Er zijn heel veel mensen die worstelen met hun gezondheid, met het zoeken naar de balans tussen werk en privé. Die de beste vader of moeder van de wereld willen zijn én ook nog een rijk sociaal leven willen onderhouden.

Stress en burn-out zijn volksziekte nummer 1. Ook steeds meer jongeren worden erdoor getroffen. Dit vinden wij schrikbarend nieuws.

Herken jij de signalen?

Je bent opgebrand, vermoeid en je hebt het gevoel dat je steeds minder energie hebt. Daarnaast ervaar je spanning, stress en lichamelijke pijnen. Je gaat minder of juist meer eten en je wordt kwetsbaarder voor ziektes. Misschien voel je hartkloppingen of een onophoudelijke steen in je maag. Ben je prikkelbaar en lopen emoties steeds hoger op… Het is de hoogste tijd voor de belangrijkste persoon in je leven: jezelf!

Stap uit de schaduw

Zie jij in dat dit moment eens moest komen? En dat dit het begin is van een nieuwe start? Deze wake-up call is er niet voor niets. Beschouw het als een mogelijkheid tot persoonlijke groei en bevrijding. Je mag nu kiezen om voluit te leven. Natuurlijk worstel je met de vraag “Hoe nu verder?” en “Hoe ga ik dit doen?”. Probeer het niet langer alleen te doen, want je bent niet alleen. Om hulp vragen is het mooiste cadeau aan jezelf. Omdat het je zoveel oplevert: energie, zelfvertrouwen, durf en daadkracht. Ook jij gaat weer stralen. Het is goed dat je hier bent. Bij innermoodz kun je je verbinden met gelijkgestemden. Met mensen die net als jij worstelen met alledaagse dingen. Kom met elkaar in contact en voel: ik ben niet alleen. Hopelijk kan het jou inspireren om jezelf op nummer 1 te zetten en de regie over je leven in eigen hand te nemen.

Geschreven door: Wanda & Myra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *