Leven vanuit je hart

Nadat ik hersteld was van mijn burn-out en diverse studies en persoonlijke trajecten had gevolgd, maakte ik een bewuste keuze. Ik startte mijn eigen kinder- en ouderpraktijk: innerkidz. Ik weet nog goed hoe spannend ik dit vond. Hoe ik alle signalen om voor mezelf te beginnen wist te omzeilen of negeren. Uiteindelijk kon ik er niet langer omheen en sprong in het diepe. Mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het klussen in de praktijkruimte, de gesprekken met schooldirecteuren, het opzetten van de website en de allereerste aanmelding…wat was ik trots! Periodes van twijfel en onzekerheid waren er ook. Ben ik wel echt geschikt? Kan ik hier van leven? Elke keer als ik met ouders sprak of een kind vol verwondering een eigen nieuwe stap zag maken, werd ik bevestigd in mijn keuze. Dit is wat ik wil doen!

Sombere gedachten

Na mijn eerste jaar ervoer ik meer rust. Natuurlijk was er die onzekerheid. En die is er bij tijden nog steeds. Van super blij en intens gelukkig kan ik zomaar ineens mezelf verliezen in sombere gedachten. Gedachten die als kritische stemmetjes een strijd voeren om hun gelijk. Met maar 1 missie: mij van mijn stuk brengen. Knagend aan mijn zelfvertrouwen activeren ze mijn overlevingsmechanisme: schouders eronder en doorgaan. Dit voelt als verdwalen op bekend terrein. Onderuitgaan is geen optie. Wel het aangaan van de onderliggende boodschap: luister naar je hart, maak contact met wie je bent en stap uit je eigen schaduw. Nu is mijn daadkracht meer dan welkom. Met al mijn moed stap ik over mijn gevoeligheid heen. En daar sta ik dan, vol in de schijnwerpers. Naakt en kwetsbaar. Wat doe ik mezelf aan? ‘Blijven staan, er niet voor weglopen…’ pruttelt mijn hoofd als soort laatste strohalm. Daar ontpopt zicht het wonder van zelfcompassie: in het licht kan ik mezelf (laten) zien. Gek genoeg valt juist daar al mijn onzekerheid van me af. Het is daar waar ik imperfectie kan omarmen en misstappen mag aanvaarden. Zorgen en stress verdwijnen en een allesoverheersende innerlijke kracht gaat stromen. Dit is wie ik ben! Met mijn kritische hoofd die nou eenmaal altijd het laatste woord wil hebben. Die me laat verzanden in gepieker en me bij tijden laat geloven het niet waard te zijn. Een hoofd dat voorzichtig en veilig te werk gaat om me te behoeden voor foute keuzes. En al mijn creatieve plannen kan omvormen tot haalbare doelen. Dit is wie ik ben! Met mijn hart vol liefde waarin ongekende mogelijkheden liggen. Een grenzeloos vertrouwen zich openbaart en waar oordelen niet bestaan. Een hart dat mijn dromen laat geloven en mijn diepste emoties erkent om mij de weg te wijzen naar wie ik ben.

Hoofd-hart verbinding

Deze hoofd-hart verbinding, ofwel haat-liefde verhouding, hoort bij mij. Van gelukzalige pieken naar diepe dalen…het leven met mij is nooit saai. Het maakt dat ik beide facetten van het leven intens beleef en zo goed ken. Door me hier niet tegen te verzetten ervaar ik meer eigenliefde, acceptatie en dankbaarheid. Mag ik mijn onzekerheden nog wel hebben als coach..? JA! Het maakt me mens. Een mens met een missie. Ik wil anderen inspireren te veranderen van binnenuit en te leven vanuit hun hart. Omdat ik weet dat er veel meer mensen zijn die soms worstelen om ten volle te kunnen leven vanuit hun kern. Die zich schikken naar anderen en zich steeds aanpassen. Die dit willen veranderen en net als ik onzekerheid, angst en twijfels hebben. Dit vraagt om jezelf te laten zien. Je kwetsbaarheid te laten zien. Je hart te durven openen, volgen en erop te vertrouwen. Dit alles met een vleugje wijsheid vanuit je hoofd. Zodat je met beide benen op de grond blijft staan en jouw zingeving in de juiste vorm kunt gieten. Wat een liefdevolle potentie komt er vrij wanneer we samen kunnen verbinden vanuit wie we zijn! Samen maken we de wereld een beetje mooier. En die begint bij onze kinderen…zij zijn de wereld van morgen. Zij laten ons bewust en heel vaak onbewust merken wanneer we niet onszelf zijn. Kinderen spiegelen ons en dat is soms pijnlijk raak. Via boodschappen proberen ze ons duidelijk te maken welk deel van ons aandacht verlangt. Deze boodschappen zien eruit ls woedeaanvallen, huilbuien, allesoverheersende angsten. Gedrag waar jij als ouder zoveel moeite mee hebt. En jou ten diepste raakt. Dat is wat onze kinderen doen: met oneindig veel liefde helpen ze ons verder op ons levenspad. 

Wat heb jij moeten wegstoppen, ontkennen, zo zeer dat je het je niet meer bewust bent? Ik luister graag naar je verhaal. Ik kijk mee met jou en je kind om te zien waar knalpunten liggen en waar jullie elkaar kunnen verrijken. Wat nodig is om jullie weer te laten stralen vanuit je hart en in harmonie samen te leven. Want ook jij en je kind verdienen een plaatsje in het licht!

Geschreven door: Myra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *