Lichaam en geest in balans

Yoga is hot. Steeds meer mensen ondervinden de eindeloze voordelen ervan. Zo wordt yoga allang niet meer alleen ingezet als fysieke oefening, maar ook als middel tegen een lichamelijke aandoening, als spirituele activiteit of stress management. Zelfs artsen schrijven yoga voor aan mensen met blessures, depressies en slaapproblemen. Yoga past dus niet alleen perfect in deze gezonde tijdgeest, het is ook nog eens extra populair omdat iedereen die eraan begint direct merkt hoe ontspannend en heilzaam het is. Zo is yoga in oorsprong ook bedoeld: het in balans brengen van lichaam en geest. En dit is de basis voor een gelukkig leven. 

Waarom yoga gezond is

Ieder persoon ervaart yoga op een andere manier. Door regelmatige beoefening, ontdek je welke voordelen dit voor jou heeft. We zetten graag een aantal gezondheidsvoordelen van yoga voor je op een rij:

 • Verbetert je lichaamshouding
  Door onze manier van leven hebben we vaak een slechte lichaamshouding. We zitten veel en vaak ineengezakt. Dit is over het algemeen heel slecht voor onze lichaamshouding. Yoga helpt je om je bewuster te worden van je lichaam. Ook de lichaamshouding wordt geoptimaliseerd.
   
 • Helpt je beter slapen
  Als je een druk leven hebt is het soms lastig om de ‘uit-knop’ te vinden. Drukke dagen kunnen ervoor zorgen dat gedachten je voor het slapen gaan bezig houden. Je komt moeilijker in slaap en de slaap die je krijgt is van mindere kwaliteit. Yoga helpt je om je zintuigen en gedachten tot rust te brengen. Hierdoor kan je jezelf beter kalmeren en dingen loslaten, waardoor je beter en dieper zult slapen.
   
 • Vormt de basis van een gezonde levensstijl
  Wanneer je de behoefte hebt gezonder te gaan leven,  heb je de neiging veel dingen tegelijk te veranderen. Sporten, dieet, yoga, mediteren, meer naar buiten. Maar door zoveel tegelijk te willen, heb je vaak een gebrek aan focus waardoor je doel niet haalbaar is. De kans is dan ook groot dat je terugvalt in je oude gewoontes. Eén van de redenen waarom yoga gezond is, is onder andere omdat het je helpt om een basis te leggen voor andere gezonde gewoontes. Je zal merken dat wanneer je focust op het doen van yoga, dat andere gezonde gewoontes vaak al bijna automatisch zullen gaan, doordat je bewuster leeft.

 • Zorgt voor ontspanning
  Binnen yoga kom je ontzettend veel ontspanningsoefeningen tegen. Deze oefeningen helpen je onder andere om minder stress te ervaren. Je leert je lichaam hiermee tijdig te schakelen tussen in- en ontspanning.
   
 • Helpt je om ruimte te maken in je lichaam
  Door yoga kun je leren om ruimte te maken op gebieden waar je voorheen misschien spanning vasthield of blokkades aanwezig waren. Blokkades en spanningen zorgen ervoor dat energie niet goed door het lichaam kan stromen. De ruimte die je maakt door het doen van yoga helpt je dus om je lichaam beter en efficiënter te benutten.

 • Maakt je energieker
  Eén van de grote voordelen van yoga is dat je veel meer energie krijgt. Je lichaam wordt fitter en gezonder. Stress, zorgen en piekeren consumeren ontzettend veel van je energie. Hierdoor voel je je snel futloos. Wanneer je door middel van yoga jezelf minder gestresst maakt, zorgt dit ervoor dat er meer energie overblijft voor belangrijke dingen.

Geschreven door: Wanda
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *