Vanuit de zoektocht naar mezelf is innervibez geboren

Vanuit het principe ‘wie bang is voor fouten doet het nooit goed’ ben ik van jongs af aan diverse avonturen aangegaan. Hierdoor ontdekte ik in mezelf een doorzetter en een dromer en mijn natuurlijke interesse in mens en natuur liep als een rode draad door mijn bezigheden. Na een leerzame ervaring in het buitenland en diverse functies in zowel de commerciële sector als in de cosmetica branche, ontdekte ik in mijn laatste functie als trainer dat er een ware coach in mij huist.

In de zoektocht naar de coach in mij heb ik kennis gemaakt met een training wandelcoaching. De natuur heeft altijd een belangrijke plaats gehad in mijn leven en ik ben bekend met de rust die het me kan geven. Maar op deze manier in verbinding staan met jezelf en de natuur, dat was een heel nieuwe ervaring! Ik leerde letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond te staan.

Ik heb leren vertrouwen op mijn eigen gevoel en ontdekte dat wanneer ik steeds milder was en compassie had voor mezelf de dingen makkelijker gingen en leuker werden.

Wanda yogadocenteDaarnaast beoefen ik al van jongs af aan yoga en sinds 2015 is het verlangen ontstaan mijn ervaringen, kennis en enthousiasme over yoga meer professionaliteit te geven. Vanuit deze behoefte ben ik diverse yogastudies gaan volgen en begeleid ik met veel plezier inmiddels sinds september 2016 anderen op hun eigen yogapad. Dit doe ik in onze eigen studio in Utrecht, maar ook op locatie (bijvoorbeeld bij een bedrijf of tijdens een evenement).

Niet alleen groei ik als mens door de yoga practices en de wandelingen in de natuur, ook heb ik nu de mogelijkheid om anderen te begeleiden naar een betere balans tussen in- en ontspanning. Mijn voetstappen op mijn eigen levenspad heb ik vaak willen vervagen. Inmiddels zie ik dat deze met een doel zijn gezet waar ik veel van heb geleerd. Iedere dag komen er weer voetstappen bij die nu steviger zijn dan ooit.

Theorie en praktijk

Bij AALO Sportopleidingen en bij Sonnevelt opleidingencentrum heb ik de volgende studies gevolgd en succesvol afgerond:

– Power yoga level 1
– Power yoga level 2
– Yin yoga level 1
– Vernieuwend Coachen
– Consulent Natuurlijke Gezondheid
– Psychosociale Basiskennis
– Medische Basiskennis

Op dit moment ben ik nog bezig met de opleiding tot Yin/Yang yoga (Yoga Alliance registratie) docente. Naar verwachting zal begin 2018 innervibez Yoga Alliance geregistreerd zijn en dus bevoegd zijn ook in het buitenland yogalessen/retreats te verzorgen.

Bij alle studies staan (natuurlijke) gezondheid, leefstijl, voeding, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling centraal. De ervaringen vanuit de studies, de vaardigheden die ik in alle jaren heb opgedaan en mijn eigen continue ontwikkeling, pas ik op holistische wijze toe in mijn begeleiding aan anderen. Mijn missie is anderen te ondersteunen in hun dagelijkse vraagstukken en samen op een natuurlijke manier stappen te zetten op weg naar zelfheling. Daarmee is mijn ultieme droom werkelijkheid geworden: innervibez! Ik vind het iedere keer weer prachtig wanneer ik iemand daadwerkelijk vanuit eigen kracht zie groeien en stralen, op zowel fysiek, spiritueel, sociaal en psychisch vlak!