Trrrrrinngggg, het is 7:00u ’s ochtends en de wekker gaat. Je stapt het bed uit om je klaar te maken voor de dag. Als vanzelf doe je de dagelijkse handelingen: uitrekken, gordijnen open, sloffen aan en op naar de badkamer.

En daar hangt ie, de gevreesde spiegel. Je kijkt erin en bent wellicht kritisch op elk (nieuw) ouderdomslijntje of plekje dat je in je gezicht ziet. Ook wanneer je naar je lichaam kijkt, kan het zijn dat je kijkt vanuit afkeuring. Je hebt het idee dat ook anderen op deze manier naar je kijken. Bedenk dat jij de strengste rechter voor jezelf bent. Dat ouderdomslijntje of plekje in je gezicht zal je omgeving waarschijnlijk niet opvallen en je er zeker niet minder om mogen.

Er stralend uitzien komt voort uit het liefhebben van jezelf, je lichaam en je uiterlijk. Het gaat erom te leren kijken op een manier die liefdevol is, vanuit zelfcompassie. Zodra je met die ogen in de spiegel kijkt zal je mildheid naar jezelf en je lichaam ervaren waardoor je jezelf steeds mooier gaat vinden.

Dat is ook zo met voeding. Om je streefgewicht te bereiken of om rekening te houden met een eventuele allergie, ben je snel geneigd te kijken naar wat je allemaal niet mag eten. Terwijl het kijken naar wat je allemaal wel mag eten vele malen interessanter en zoveel leuker is. Zodra je weet wat je kunt eten creëer je een wereld vol mogelijkheden en kun je oneindig gaan genieten. Doordat je voor de volle 100% staat voor wat je eet en je er bewust van bent, straal je dat ook uit.

Naast de zorg van binnenuit is het ook van belang lief te zijn voor de buitenkant van je lichaam: de huid. Huidverzorgingsproducten kunnen deze zorg ondersteunen. Het gebruik van een dagcrème zorgt voor bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Nachtcrème biedt de huid de juiste voeding bij herstel.

Gun jezelf iedere dag een stralende en frisse start

Hieronder een paar simpele stappen hoe je dat in korte tijd kunt bereiken:

  1. In de wintermaanden is het extra van belang jezelf te ‘voeden’ met licht en lucht. Sla iedere dag de gordijnen open en neem bewust het natuurlijke buitenlicht in je op. Open een raam of deur en adem 3x krachtig in en uit om zo de frisse lucht in je op te nemen. Deze zuurstof zorgt ervoor dat je direct wakker wordt en de energie in jezelf en je lichaam begint te stromen.
  2. Neem een wisseldouche. Een koude douche kent verschillende voordelen: virussen blijven buiten de deur, je huidelasticiteit wordt verbeterd en je ervaart direct een wakker gevoel. Wissel drie keer tussen warm en koud en sluit af met de temperatuur waar jij op dat moment behoefte aan hebt.
  3. Breng heel bewust je dagcrème aan met lichtdraaiende en kloppende bewegingen. Maak twee vuisten van je handen en masseer met de knokkels van je vingers nog even goed je kaaklijn. Begin bovenaan en werk langzaam naar beneden.
  4. Breng de oogcrème aan in lichtkloppende bewegingen op je oogkas en werk van binnen naar buiten. Breng je beide duimen aan bij de aanzet van je wenkbrauw en masseer het wenkbrauwbot door met je duimen lichte druk uit te oefenen. Ook hierbij weer van binnen naar buiten werken.

Foto: bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *