Ta Da versus To Do
Zo, even mijn Ta Da lijst aan het opmaken!

To Do lijsten kennen we allemaal, maar staan we ook voldoende stil bij dat wat we bereikt hebben….? Ik echt niet altijd hoor. Dus nu als tip van Schouten en Nelissen, maak ik een Ta Da (wat heb ik al bereikt) lijst.:-)Leuk dus!

Deze lijst is opgemaakt na mijn eerste half jaar als ZP-er (Zelfstandig Professional):

– Wat was het mooiste compliment dat je hebt ontvangen?

Dat ik vanuit authenticiteit en positiviteit werk

– Wat heb je bereikt waar je trots op bent?

Als ZP-er ben ik nu mijn eerste half jaar verder en ben erg trots op mijn concept (dat iedere dag nog steeds scherper wordt en meer en meer richting krijgt). Ook ben ik blij met het tempo waarin ik mezelf voortbeweeg, ik maak geen overhaaste beslissingen maar gun mezelf de juiste tijd, ruimte en balans in ontspanning versus inspanning.

– Wat was het meest liefdevolle wat je hebt gedaan?

Ik heb mijn sieraden weggegeven aan Terres des Hommes.
En een aap uit Sumatra geadopteerd.

– Wat heb je overwonnen?

Ik heb veel meer zelfvertrouwen en ben meer liefdevol (en dus minder streng) voor mezelf en daardoor ook naar anderen.

– Wat heb je voor positiefs ontdekt over jezelf of anderen?

Ik heb ontdekt dat wanneer ik mijzelf als ruwe diamant oppoets en dus meer ga stralen, dit effect heeft op hoe de ander met je omgaat! Liefdevol!

– Wat heeft jezelf verbaasd?

Hoe sterk wij gewend zijn te communiceren met woorden. Iemand zei mij ooit eens: “Wanda, de woorden beginnen met trillingen en die geven een klank en daar komt dan een woord uit”. Hetgeen mij verbaasd heeft is dat er zoveel gezegd wordt vanuit die trillingen, daar zijn weinig tot geen woorden voor nodig om dit te begrijpen.

En, hoe ziet jouw lijstje eruit?

Persoonlijke tip van mij: zeg elke dag iets positief over jezelf en wie weet verbaas je jezelf over wie je bent en wat voor kracht je in je hebt! 😉

Foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *