Vinyasa Flow workshop

 

Wat is vinyasa flow?

Vinyasa flow yoga kenmerkt zich door de houdingen die soepel en geleidelijk in elkaar overgaan, als in een flow, gelijk aan een dans. Vinyasa, sanskriet, betekent ‘adem-gesynchroniseerde, verbindende, beweging’, de ademhaling is dan ook het ritme van deze dans. De basis van vinyasa flow yoga ligt in de Ashtanga yoga. In tegenstelling tot de Power yoga zullen de asanas bij deze vorm van yoga wisselend zijn, kenmerkend door het aanbod van meer variaties. Ook de traditionele zonnegroet A en B zullen met variaties aangeboden worden. Daarnaast wordt er gewerkt naar een zogeheten peak pose, een bepaalde asana die ervaren kan worden als wat uitdagend. In de aanloop ernaartoe worden de spieren opgewarmd om deze peak pose aan te kunnen nemen.
 
Voor wie is deze workshop?
Dit is een verdiepingscursus voor studenten en yogadocenten.

Programma

– korte kennismaking en verwachtingen workshop
– 1,5 uur vinyasa flow les
– bespreken van deze les hoe geef je deze les aan jouw deelnemers
– we zullen een aantal uitdagende asana’s gaan uitvoeren en bespreken
– overigen; ook zal er ruimte zijn voor vragen of persoonlijke bevindingen/begeleiding

 
De eerste twee uur van de dag is voor iedereen, zowel studenten als docenten, die graag een verdieping wil in zijn/haar eigen yoga practice.
Vanaf twee uur is er ruimte voor de yogadocent(e) die graag kennis wil maken met vinyasa flow om dit vervolgens ook in de lessen te integreren. Tijdens deze workshop leer je hoe je op een vloeiende manier diverse asana’s aan elkaar kunt verbinden.

Deelprogramma voor yoga- docenten en studenten

Alle workshops van innervibez zijn ondergebracht bij moedermaatschappij innermoodz. Voor meer informatie over de nieuwe vorm, workshops, learnings (langere begeleidingstrajecten) en events kijk je het beste op innermoodz.nl

Tijdstip:

Kosten:

Niet alleen is deze dag een verdieping voor je eigen practice, ook als yogadocente zul je je sterker voelen om mensen te begeleiden en verder te brengen in hun eigen practice. Voor yogadocenten bieden we daarom onderstaand aanvullend programma aan.

Aanvullend programma van 13:30 16:00u. Geschikt voor yogadocenten.

– bespreken van deze les hoe geef je deze les aan jouw deelnemers
– cueing; adem cues, set up cues, verbaal en fysiek; hoe zet je een goede vinyasa flow les neer en hoe begeleid je op een beknopte maar duidelijke manier je yogi in een bepaalde houding (asana)
– fysieke begeleiding (fundering, allignment, eigen houding)

Alle workshops van innervibez zijn ondergebracht bij moedermaatschappij innermoodz. Voor meer informatie over de nieuwe vorm, workshops, learnings (langere begeleidingstrajecten) en events kijk je het beste op innermoodz.nl

Kosten voor deelname aan de gehele dag:

Dit bedrag is inclusief materiaal, koffie, thee en een attentie op het einde.

Locatie, data en tijdstip

Vrijdag 14 september
Locatie Gedeelte Tijdstip Kosten Docente
Europalaan 2 Studenten en docenten 11.00 – 13.30 uur €30
Europalaan 2 Aanvullend (alleen docenten) 14.00 – 16.00 uur €75 (voor de hele dag)
Deelnemen aan de workshop vinyasa flow