Yoga & je cyclus

In onze drukke levens vergeten we soms de ongelofelijke dingen die ons lichaam kan. Een van deze dingen is natuurlijk onze menstruatiecyclus – die gewoon gebeurt zonder dat we er iets voor hoeven te doen, ze komt en gaat zoals de fases van de maan.

Yoga is een ontzettend fijne tool om meer lichaamsbewustzijn te creëren, en daarmee wordt het ook makkelijker om ‘body literate’ te worden – dit betekent dat je leert in staat te zijn de signalen van je lichaam te herkennen, interpreteren en integreren in je dagelijkse leven.

In deze 4-delige workshop leer je over de beginselen van body literacy, krijg je een gedetailleerd overzicht van je menstruatiecyclus, maak je kennis met de verbinding van je cyclus met de vier seizoenen, en leer je specifieke yoga asanas die je kan toepassen in elke fase van je cyclus. Wees welkom en leer hoe je door middel van jouw cyclus het meeste uit je dagelijks leven, lijf en energie kan halen!

Kosten:  Losse deelname per workshop, €45
€162,50 als je deelneemt aan alle workshops. Je ontvangt dus een korting van €17,50

Let op: deelname aan de introductieworkshop is verplicht om de volgende workshops te kunnen volgen.

Inhoud

Intoductieworkshop

In deze introductieworkshop leer je over de beginselen van body literacy, krijg je een gedetailleerd overzicht van je menstruatiecyclus, maak je kennis met de verbinding van je cyclus met de vier seizoenen, en leer je specifieke yoga asanas die je kan toepassen in elke fase van je cyclus. Wees welkom en leer hoe je door middel van je cyclus het meeste uit je dagelijkse leven, lijf en energie kan halen!

Deze introductieworkshop vormt een basis voor de drie workshops die daarna zullen volgen.

Yoga & Menstruatie

Het begin van elke nieuwe cyclus wordt gemarkeerd door je menstruatie. Deze fase wordt in verband gebracht met de winter en de nieuwe, donkere maan. We blikken terug op een volledige cyclus, laten los – fysiek en emotioneel.
Deze fase staat ook symbool voor een periode waarin we ons mogen voorbereiden om weer zaadjes te gaan planten.

In deze workshop gaan we dieper in op de betekenis van menstruatie in onze samenleving, levens en andere culturen. Je leert over wat er fysiek en hormonaal in je lichaam gebeurt en hoe je je dagelijkse aciviteiten hieraan kan aanpassen, wat je het beste kan eten om je lichaam optimaal te voeden en hoe je je yoga beoefening kan integreren in wat jouw lichaam nodig heeft.

Sleutelwoorden voor deze workshop: zeflfzorg, winter, nieuwe maan, element water, zacht, introvert, yin

Yoga & Ovulatie

Het tweede gedeelte van je cyclus is de folliculaire fase (in verband gebracht met lente) die toe werkt naar de ovulatie (de piek of zomer van je cyclus). Het licht keer terug en de lente bloeit stilaan alles weer tot leven. Ook wij keren ons voorzichtig weer meer naar buiten, totdat we onze piek – ovulatie – bereiken.

In de lentefase staat het element aarde centraal, omdat het vormbaar is. Wij vormen ook hier onze creatieve ideeen. In de zomerfase (ovulatie) komt alles tot volledige bloei.
We focussen in deze workshop voornamelijk op het zo efficient mogelijk gebruiken van onze energie gedurende de meest productieve fase van onze cyclus.

Sleutelwoorden: kracht, energie, lente en zomer, wassende en volle maan, element vuur en aarde, extravert, yang

Yoga & PMS

In de laatste fase van onze cyclus voordat we weer menstrueren, staat het symbool van de herfst centraal. Onze lichamen vertragen net zoals de natuur dat doet — alles wordt klaar gemaakt om losgelaten te worden. Ook de maan neemt weer af. Deze periode wordt in onze maatschappij vaak over het hoofd gezien of als ‘moeilijk’ bestempeld.

Tijdens deze workshop leer je om dit idee om te vormen naar een krachtig begrijpenm en hoe we onze levens, werkschema’s, yogabeoefening, eetpatroon kunnen inzetten om deze PMS week zo goed, fijn en veilig mogelijk door te komen.

Sleutelwoorden voor deze workshop: herfst, afnemende maan, element lucht, rust, overgave, yin

Locatie, data en tijdstip

Startdatum: 24 maart 2018
Locatie Datum Workshop

Tijdstip Docente
Europalaan 2 24 maart Introductie (verplicht) 14.00 – 17.00 uur
Europalaan 2 12 mei Yoga & menstruatie 14.00 – 17.00 uur
Europalaan 2 23 juni Yoga & ovulatie 14.00 – 17.00 uur
Europalaan 2 6 oktober Yoga & PMS 14.00 – 17.00 uur

Ja, ik doe graag mee!

Als je je graag aanmeld voor deze workshop, stuur dan een mail naar contact@innervibez.nl. Vermeld in deze mail duidelijk voor welke workshop(s) je je graag wilt aanmelden, je voor- en achternaam, telefoonnummer, emailadres en eventueel je geboortedatum voor ontvangst van een kleine attentie op je verjaardag. Zodra de betaling van de workshop gedaan is, is je plek definitief bevestigd.